De laatste berichten van Facebook

In Memoriam Henk van de Wouw

Afgelopen vrijdag 12 juli heeft, onze Pinnekleuver, onze Gangmoaker en lid van D’ouw Blauw, Henk van de Wouw afscheid van ons moeten nemen. Wat had hij nog veel plannen en wat stond hij nog midden in het leven. Een kort ziekbed heeft daar helaas een einde aan gemaakt.

Henk heeft veel betekend voor CV de Pinnekleuvers. Hij was altijd erg actief achter de schermen. Zo stelde hij jarenlang ruimte beschikbaar voor de opslag van onze carnavals inboedel, 11 jaar stalling Prinsenwagen en zorgde hij ervoor dat de Pinnekleuversborden langs de weg werden geplaatst en goed zichtbaar waren. Voor alle hand en spandiensten konden we bij Henk terecht.

Henk is adjudant en jarenlang lid geweest van de Raad van 11, een onvergetelijke tijd heeft hij daar gehad samen met zijn vrouw Annie. Apentrots was hij op Annie in haar jaren als voorzitter van onze club. Vele uren en vaak tot diep in de nacht hebben zij hier samen tijd ingestoken, maar wat een plezier beleefde Henk hieraan.

Henk was ook de man achter “Het Bijl” van de bijlverbranding. Deze werd jaar in jaar uit door Henk gemaakt, op zijn eigen manier, stap voor stap en zeer nauwkeurig want hij moest natuurlijk wel mooi opbranden, dat was het allerbelangrijkste. Maar het lichtje is nu uit, het vuur is gedoofd….

Nooit meer zullen wij ons volkslied “de Biest mun durpke" uit jouw mond horen tijdens de bijlverbranding, nooit meer zullen wij jouw enthousiasme zien als je langs de optocht stond en de Prinsenwagen voorbijreed. Nooit meer zullen we jouw tranen zien als je emotioneel werd van alle carnavalstradities. Nooit meer…

Dag Henk, vind je rust en geniet daarboven, want daar wachten een aantal hele bijzondere Pinnekleuvers op jou.

Bedankt voor wie je was.

CV de Pinnekleuvers
In Memoriam Theo de Graaf

Ons bereikte het droevige bericht dat op dinsdag 9 juli jl. Theo de Graaf, Den Dorus, is overleden.

Trotse drager van “De Gouden Pinnekleuver” en lid van D’Ouw Blauw.

Helaas was de gezondheid van Theo de laatste jaren niet meer optimaal, maar voor die tijd was Theo onmiskenbaar één van de bijzondere vrijwilligers die ontzettend veel heeft betekent voor de Biestse carnaval en voor de vele diensten in zijn dûrpke Biest-Houtakker.
Theo's actieve leven bestond vooral als bestuurder bij vele Biestse stichtingen en verenigingen. Maar zijn grote passie, naast de Carnaval, was Stichting Wel Gement.

Theo was jarenlang zeer betrokken bij de Biestse carnaval waar hij bestuurslid, raadslid, presentator, tekstschrijver, Adjudant, Prins en zeverèèr is geweest.

Theo was een man van de tradities, daar wilde hij liever niet van afwijken en dat stond hoog bij hem in het vaandel. Met raad en daad stond hij onze club bij om ons te voorzien van de nodige informatie, regels en tradities. Altijd konden we bij hem terecht.

Het motto controleren op het Biests Dialect, de oorkondes schrijven voor de Puike Pinnekleuver, de trouwgelofte schrijven voor het boerenbruiloftspaar, en zijn zêverbuuts.
Vele mooie verhalen rolden uit zijn pen, altijd in het keurige Biests Dialect geschreven, dat was Theo zijn ding. Pakkende teksten, liedjes, motto’s en carnavaleske ideeën, daarvoor moest je bij Den Dorus zijn.
Een van de vele voorbeelden is het Biests volkslied, “De Biest Mun Dûrpke” waar Theo de pakkende tekst voor schreef en die iedere Pinnekleuver uit volle borst mee kan zingen.

In 2018 ontving Theo de Puike Pinnekleuver voor al zijn verdiensten voor de Biestse gemeenschap.

De Biest zijn dûrpke, zijn Pinnekleuvergat, was Theo zijn grote trots.

Theo we proosten op jou met Ut Biests Regentje.

Bedankt vur alles!

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en familieleden enorm veel sterkte toe.

CV de Pinnekleuvers
Vorig jaar stonden er 3 pinnekleuvertjes te schitteren in deze ton!
Wil jij dit jaar ook gaan schitteren?
Geef je dan op en dan word jij een echte ( jeugd)tonprater!
Hoe VET is dat!!

Opgeven: www.jeugdtonpraatakkudemie.nl
In de jaarvergadering van afgelopen woensdag is ons motto voor 2019/2020 bekend gemaakt:

Wen schôôn plaotje!
JAARVERGADERING | Bij deze willen wij iedereen van harte uitnodigen voor de jaarvergadering van CV de Pinnekleuvers.

📅 Woensdag 10 april
⏲ 20.30 uur
🏠 Café Ome Toon

De koffie staat klaar!
Kijk voor de foto's en de uitslag van de Optocht snel op onze website! https://www.pinnekleuvers.nl/dn-optocht
Daar gaan we!!!!
#dwèèlen #cvdep #vollekarren #pinnekleuvers
Vandaag is het feest voor de allerkleinsten. Om 14.30 uur opent jeugdprins Ties het kindercarnaval bij CV de Pinnekleuvers!
Kom spelen in de ballenbak, springen op ons springkussen, snoepen, schminken, timmeren en dansen dan maken we er samen één groot feest van!
Tot straks!
Prinsenwagen CV de Pinnekleuvers! #CVdeP #gaserop #sfeertje #confettiinmijnsokken. Credits to @annemarie_holthausen 💙💛
Let's Go!!!!
#optocht #pezerikken #cvdep #blauwgeel
Na een heerlijk carnavals ontbijt voor alle Pinnekleuvers zijn wij klaar voor dun opstoet in het Pezerikkengat!
Jeugdadjudant Pol geniet nog even van zijn ontbijt zodat ie zometeen helemaal
"los" kan gaan op onze Prinsenwagen🎉
Veel ‘goeje insteken’ bij de Pinnekleuvers, ofwel Biest-Houtakker

https://www.bd.nl/hilvarenbeek/veel-goeje-insteken-bij-de-pinnekleuvers-ofwel-biest-houtakker~aa076b3c/
De Feest stand staat idd aan!
Biercantus kpj Biest-Houtakker..... wat een feest!!!
Eindelijk is het zover!
De " feest stand " kan AAN!
Prins Ties en adjudant van Lith zijn er klaar voor..... En hebben er gruwelijk veel zin in!
En jullie?
#cvdep #biesthoutakker #pinnekleuvers #desunnegoejeninsteek
JAJA, IK VUUL 'T AL | Hebben jullie er ok zo'n zin in? Morgen gaan we los! Carnaval 2019. Zie hier het programma. Wie gaan we zien?
Blonne bloaze! Residentie CVdeP! #carnaval #jajaikvuulutal
Jury-overleg voor de optocht! Ze zijn eruit. (De indeling dan hè). Mooi om te zien dat we weer veel deelnemers hebben. Tot zaterdag. #CVdeP #optocht #desunnegoejeninsteek
CARNAVALSONTBIJT | Zondagmorgen gaan we weer gezellig samen ontbijten. We zorgen dan voor een goede bodem voor de rest van de carnaval. Dit ontbijt wordt georganiseerd door CV de Pinnekleuvers voor iedereen uit het Pinnekleuversgat.

📆 Zondagochtend 3 maart 2019
⌚️ Aanvang 10:00 uur
🏠 Café Ome Toon
💶 Kinderen t/m 12 jaar € 1,00 p.p. | Volwassenen/kinderen ouder dan 12 jaar € 3,00 p. p.

Omdat wij niemand met een lege maag naar huis willen laten gaan, zouden wij graag weten of en met hoeveel personen jullie aanwezig zullen zijn. Dit kan via de opgavestrook: https://www.pinnekleuvers.nl/uploads/filemanager/Uitnodiging_ontbijt_Pinnekleuver.pdf. Deze graag uiterlijk vrijdag 22 februari inleveren bij de genoemde adressen.

Met carnavaleske groet,

Commissie Carnavalsontbijt
Karlijn, Jacqueline & Nanda
REMINDER | Heeft u nog aan de opgave voor de optocht gedacht? Aanstaande zondag is het jury-overleg waar de indeling van de optocht wordt gemaakt. Het is dan handig als alle aanmeldingen binnen zijn 😉

Opgeven kan handig en snel op: https://www.pinnekleuvers.nl/inschrijven-optocht

Wij zijn blij met de hulp van