De laatste berichten van Facebook

Vier Biestse deelnemers maakten 35e Zêveravonden in Pinnekleuversgat weer een succes!

Afgelopen vrijdag en zaterdag zorgden vier Biestse zêveraars voor twee prachtige zêveravonden. De Commissie Zêveravonden van CV de Pinnekleuvers heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, dat was dit jaar weer terug te zien. Jaarlijks wordt samen met de zêveraars, tekstschrijvers en de commissie toegewerkt naar twee geweldige Zêveravonden.

Ook dit jaar schotelden weer vier Biestse deelnemers de bezoekers een prachtige avond voor. Het publiek werd in de grote zaal van Residentie Café Ome Toon getrakteerd op vier verschillende buuts vol grappen, hilarische situaties en prachtige zang. Beide avonden werden gepresenteerd door Koen van de Wiel.

Als eerste zêveraar gaf Mike Moermans (Peter Vingerhoets) het publiek een kijkje in de schaftkeet van het ijzermontagebedrijf waar hij werkt. Hij kwam binnen op een rijdende hoogwerker. “Koen van Lith, jij roept altijd dat de zêveravond van hoog niveau is… Zo hoog genoeg?” Riep hij vanaf 5 meter hoogte. Mike solliciteerde bij Constructiebedrijf Reyrink. Daar spreken ze de taal van staal werd hem verteld tijdens zijn sollicitatie. “Ik vind alles prima, als het maar geen Duits is!” Op de in de zomer georganiseerde sport en spelmiddag zag hij veel snelle, spannende risicosporten. Ook jeu des boule, alwaar Theo de Graaf de enige was met sponsoren op zijn shirt: tandarts Meutermans en Aerns: speelde u met Theo een potje jeu des boule, dan repareren wij uw smoel.
Voor SVSOS moest hij een overkapping maken, zodat iedereen tijdens de wedstijd droog kon staan: “Dan kunde beter 3 paraplus uitdelen, das veel goedkoper”, was zijn antwoord. “En droog staan doe je daar toch niet, met dat gezever van Tini Vriens in je nek.” Mike moest ook staal leveren voor een nieuw bouwconcept: een zorgwoning volgens het Rombouts Model. Een drie onder een kap woning, met alleen in het midden een centrale voergang en wasvoorziening. Zo kunnen Jos en Koen links en rechts gaan wonen en Corrie kan dan in het midden samen gaan wonen met de wasmachine en het fornuis.

Als tweede act kwam een debutante op: Tessa Touwhaar (Janneke de Beer). Zij was het leven in de Reeshof zo beu: hoeveel last ik daar wel niet had van Decibel! Alle huizen hutjemutje op elkaar en de restaurants zitten altijd vol met van dat simpele stadse volk. Tesse komt hier voor rust, reinheid en vooral geen vleesautomaat. Dat is zielig voor die varkentjes, in zo’n klein hokje. Ze zag graag de schaapjes in de wei dartelen, maar het enige wollige wat ze tegen was gekomen was een gesprek met Mart van Vught.
Op zoek naar de ZEN van het leven ging ze op zoek naar een huis. Ze wilde wel graag eerst alle hoeken van het huis zien. Overbuurvrouw Mariska adviseerde haar om de rondleiding dan door de oudste zoon des huizes te laten doen: die had Mariska ook al eens alle hoeken van het huis laten zien.
Om nog meer tot rust te komen wilde ze graag de koe nog knuffelen. Toen ze Koen van Dal belde, zei Koen: “Dat moet ik efkes aan ons mam vragen…” Daar aangekomen stond Koen al te wachten, poedelnaakt met alleen zijn laarzen aan. “Ons mam zei, doe wel je rubbers aan bij het knuffelen”. Hoho, zei Tesse, ik wil uit een dal klimmen, niet erop!
De ultieme vorm van rust is yoga. Bij Claartje van de Wouw. In de gymzaal stonden 20 Biestse vrouwen in joggingbroek en één jonge gast in groene Borat string: Gijs van den Heuvel. Tesse scheert haar heuvel al lang niet meer, want ‘het mag er zijn’, maar bij hem in zijn string zat een flinke yoga-mat. Bij de yoga kenden ze allerlei Biestse poses welke Tessa prachtig liet zien. Brommend met handen in rug en buik naar voren: de Sjaak van der Aa. Voorovergebukt met de billen naar het publiek: D’n Hollie.
Als afsluiting zong ze live het nummer “Samen Zen” van Willeke Alberti. Een prachtig einde wat iedereen meezong.

Na de pauze brachten de heren van Zuuk ut mar ut hun carnavalslied: Neffe de pot gepist #metoo ten gehore.

Als derde zêveraar nam leraar Jan ten Broekworst (Willem Weijters) het publiek mee in zijn werk als leraar op de basisschool. Iedereen moest stil en recht zitten en als je moest plassen, moest je de plasketting bij Jan komen halen. Maar je billen kwam hij niet afvegen. Behalve die van Loes Jansen. Toen de Prins moest lachen, gooide hij een krijtje en zei dat de Prins die terug moest komen brengen, waarna hij de Prins op het podium in de hoek zette.
De kleuterliedjes van vroeger slaan ook nergens meer op, volgens meester Jan. “… die poppen drinken poppenbier”. Dat zijn toch geen liedjes voor de kleuters? “…Schaapje, schaapje heb je witte wol?” en “… witte zwanen, zwarte zwanen”. Veel te racistisch. En iemand die een tekst kan verzinnen als “Oze wieze woze wieze walla kristalla”, heeft ook iets gezopen bij het schrijven van die tekst.
Ook de rekensommen zijn in de loop der jaren veranderd, vroeger stonden er sommen in het boek zoals: Thijsje gaat met € 2,00 naar de groentenboer. Een appel kost € 0,20. Hoeveel appels kan Thijsje kopen? Tegenwoordig is dat: Achmed wil kopen Apple. In winkel kost € 1.000,-. Neef Mohammed kan voor € 500,- hosselen. Achmed heeft geen doekoe, hoe gaat Achmed fixen?
Ook het trakteren is niet makkelijk tegenwoordig: Ali en Yuusuf mogen geen varkensvlees, Lieve moet glutenvrij, Pip heeft notenallergie, Lieke mag geen kleurstoffen, Raf heeft koemelkallergie en de directeur wil dat traktaties gezond zijn, terwijl ze zelf in de lerarenkamer volle schalen celebrations wegsnoepen.

Bruidje in spé, Koen van Lith, sloot de avond in bruidsjurk af op de door hem bekende manier. Hij hield mensen de spiegel voor hoe het er nu uitziet als je gaat trouwen: ziede dees nou dames, dat dees voor schut is. Dat ziet er toch niet uit zonne blije prinsessenjurk. De bruidegom heeft al jaren tegen een veel te grote, vleeskeurige, HEMA onderbroek aangekeken, maar nu kunnen ze ineens wel sexy lingerie aan. Ziede dat het wél kan! Leuk was ook de bloemlezing over de huwelijksreis naar Frankrijk. Waarin alles natuurlijk gezellig verliep. Lieve kindjes in de auto, onderweg lekker picknicken, op de camping lekker samen tentje opzetten terwijl de kindjes al kennismaken met de kinderen van de toekomstige vakantievrienden. Lekker glaasje wijn onder de Franse zon. #genieten #loveyoutothemoonandback. Maar dat was de Facebookversie. In het echt verloopt de reis natuurlijk veel anders… Voor dat je bij Hazeldonk bent, zitten de kindjes al achterstevoren ruzie te maken, plakken de zonneschermpjes al aan de ramen van de pakjes Wicky en heb je bij het opzetten van de tent je eerste huwelijkscrisis al te pakken. #45graden #looptochnaardemaanenback.
En dan het feest waar de tante met slechts vier boventanden in haar mond (tante Riek) zit te zeuren dat de muziek te hard staat en zich afvraagt of er dadelijk nog wel een kaasje en een worstje wordt rondgebracht. ’s Nachts gaat het bruidspaar naar de veel te dure hotelkamer voor de huwelijksnacht, maar in plaats van een wilde nacht gaan ze eerst enveloppen tellen. Tot slot vertelde Koen hoe het is om de bruid te onkleden, knoopje voor knoopje haar korset losmaken. Dat is eigenlijk hetzelfde als een kind wat een pak yoghurt leeg knijpt in een kommetje. Splatsj: niet iets teveel in ene keer!


CV de Pinnekleuvers kijkt terug op twee prachtige avonden waar de kwaliteit van de buuts weer erg hoog was. Dit is zeker een mooie opmaat voor de komende carnaval. Kijk snel op de vernieuwde website voor de foto’s van deze zêveravonden: www.pinnekleuvers.nl.
En uiteraard steekt CV de Pinnekleuvers ook 's morgens weer de handen uit de mouwen. Deze foto is van 11.11 uur 😉 Alles weer bijna opgeruimd. Bedankt iedereen voor twee mooie weekenden! Des unne goejen insteek. #CVdeP #enklaar #totdevolgende
Wat was het fantastisch! Wij kijken terug op twee supermooie zêveravonden. Thanks to Mike Moermans, Tessa Tauwhaar, Jan Tenbroekworst en Bruidje Koen.
KAARTJES ZÊVERAVOND BESCHIKBAAR

Heb je gisteren de eerste zêveravond gemist en wil je vandaag tóch komen kijken? Dat kan misschien wel! Er zijn een paar kaarten teruggekomen / omgeruild, dus hebben we weer circa 10 kaarten beschikbaar voor vanavond. Interesse? Bel of app even met Bart van Kollenburg (06-22698609), dan kijken we of we nog iets kunnen regelen. Niet twijfelen, het was gisteren echt super! 😁

P.S.: De zaal gaat open om 19.30, niet om 19.00 uur zoals voorgaande jaren.
De zêveravond start over 15 minuten! Tot zo. #tonpraten #CVdeP
Generale repetitie van de zêveravonden. Wordt fantastisch! Zaterdag is uitverkocht, voor vrijdag zijn er nog maar een paar. Tot morgen! #CVdeP #tonpraten #vollebak
En ook de jeugdprins en jeugdadjudant van CV De Pinnekleuvers zijn bekend! Jeugdprins Ties won het levend ganzebordspel en koos Pol als jeugdadjudant! Succes mannen en welkom bij de club!! #cvdep #prinstagram #carnaval
Prins Ties en Adjudant Van Lith: het nieuwe hoog van CV de Pinnekleuvers.

Gisteravond werden, in een gezellig volle Residentie, de nieuwe hoogheden bekend gemaakt.

Voor de prinsonthulling van dit jaar waren kosten nog moeite gespaard, want sterren Bassie en Adriaan (gespeeld door Willem Weijters en Thijs Vromans) hadden een speciale aflevering opgenomen waarin de plaaggeest (Jeffrey van der Staak) onze Biestse Prins ontvoerde. Dat mocht natuurlijk niet gebeuren. In een slapstick-achtige achtervolging wisten onze Biestse Bassie en Adriaan gelukkig de plaaggeest te vangen en kon Prins Ties bevrijd worden!

Prins Ties, in het normale leven Thijs Vromans, had zijn speech zoals dat als aannemer hoort, op een stuk bouwhout geschreven. In de speech bedankte hij mensen van de CV maar vooral ook zijn thuisfront en het thuisfront van Adjudant van Lith (Koen van Lith). Zijn persoonlijk motto is: 'op jou kunde bouwen'. Alhoewel Ties aangaf zelf 'niet zo graag in de spotlight te staan', ging het hem bijzonder goed af. Zeker toen hij even zijn tekst kwijt was en zei 'Ik had 'm nog zo goed uit munne kop geleerd... mar goed... ik stoa hier toch mar' werdt dat met luid applaus ontvangen. En zo is het precies! Daarmee kan Biest-Houtakker weer een fantastisch carnavalsseizoen tegemoet zien.

Naast een kersverse Prins en Adjudant, werd ook de nieuwe dansgroep gepresenteerd. Dit jaar bestaat de dansgroep uit maar liefst 12 meiden. Op een opzwepend stukje muziek dansten Robbin, Anne, Annemieke, Elvire, Eline, Lieve, Renske, Chelsea, Norah, Rosa, Nandi en Lotte de sterren van de hemel.

Aanstaande woensdag om 11.00 uur worden middels het bekende 'levend ganzenbord spel' de nieuwe Jeugdprins en Jeugdadjudant bekend gemaakt

Dees is 'unne goejen insteek' voor de komende Carnaval!
Prins der Pinnekleuvers 2019: Prins Ties! Bijgestaan door Adjudant Van Lith. Op hun kunde bouwe. #CVdeP #Pinnekleuvers #desunnegoejeninsteek
De vlag is gehesen! #Prinsenbal gaat van start. Wie wordt de Prins? Tot zo! #CVdeP #desunnegoejeninsteek
De Residentie is klaar... Tot vanavond! Prinsenbal CV de Pinnekleuvers. 20.30 uur, Café Ome Toon. #prinsenbal #CVdeP #wieowie #prins #adjudant
Een nieuw Carnavalsseizoen staat voor de deur! Morgenavond wordt de Prins der Pinnekleuvers bekend gemaakt. U bent uiteraard van harte uitgenodigd. 20.30 uur, Café Ome Toon.

Met de start van het nieuwe seizoen, presenteren we ook graag onze nieuwe website! Kijk snel op www.pinnekleuvers.nl. Wij zijn er erg trots op!

Des unne goejen insteek.
En we zijn begonnen! Gymzaal wordt Residentie. #CVdeP #prinsenbal #zêveravonden #sjouwen
Vorige week onze eerste 'officiële'. 55 jaar @cvdestopnaolden in Diessen. Komende zaterdag bij ons in het Pinnekleuversgat: Prinsenbal! #CVdeP #carnaval #prinsenbal
Kaartjes voor de #zêveravonden zijn nog te koop bij Café Ome Toon. Let op, zaterdag is bijna uitverkocht, nog circa 10 kaartjes beschikbaar! #CVdeP #tonpraten
Save the date!
Zondag 3 maart: Zotte Zondag met DJ Jantje en Johnny Purple!
Deel en like dit filmpje voor 10 gratis muntjes én een meet en greet met DJ Jantje!
#watch #thismovie #winner
Als CV de Pinnekleuvers door de straten van Biest-Houtakker komt is het feest! De regen en wind hebben we getrotseerd om uw gulle giften in ontvangst te mogen nemen!
Wij danken u hartelijk voor uw donatie's, wat geheel ten goede komt aan het organiseren van openbaar Carnaval in het Pinnekleuversgat.
Dank u wel!

Des unne goejen insteek!
Vanavond staan ze te stralen in de ton bij het jeugdtonproaten in de Gouden Carolus; 4 jeugdige tonpraters uit gemeente Hilvarenbeek, waarvan 3 uit het Pinnekleuversgat!
Cv De Pinnekleuvers wenst ze veel succes maar vooral heel veel plezier!
DONATEURSACTIE | Zaterdag 10 november

Traditiegetrouw houden wij op de zaterdag rond de elfde van de elfde onze donateursactie. Met muziek rijden wij door de Biestse straten om het benodigde geld op te halen voor het organiseren van het openbaar carnaval in Biest-Houtakker. Dit is carnaval waarbij voor iedereen plaats is.

Het belangrijkste blijft natuurlijk uw aanwezigheid bij alle carnavalsevenementen, echter uw financiële steun kunnen wij niet missen. Daarom kloppen we tijdens de donateursactie aan bij ieder Biests huis. Wij hopen dat u de waardering voor onze inzet opnieuw in uw geldelijke steun uitdrukt. Uiteraard gaat het om een vrijwillige bijdrage.

Let op, in tegenstelling tot andere jaren, zullen we dit jaar in de middag rondgaan.

Des unne goejen insteek!

Wij zijn blij met de hulp van